8-10 personer
2½ dåse tun i olie á 200 g
200 g blødt smør
1 spsk olivenolie (ikke det billige)
1½ dl creme fraiche 18%
1 citron (saften)
1/4 tsk groft salt
1 spsk friskkværnet peper
Brøndkarse til pynt
Tilbehør: Italiensk flüte (ikke fra frost) samt ekstra citronskiver
Hæld olien fra tunen (ikke pres), og mos tunen grundigt i en skål med en gaffel. Tilsæt blødt smør, olivenolie, creme fraiche, salt og peber og pisk det hele sammen med en håndmixer (ikke dejkroge). Rør grundigt i 1-2 minutter. Tilsæt citronsaft og rør grundigt i 1-2 minutter.
Fyld tunmoussen i en skål og stil den tildækket i køleskab i min. 8 timer. Tag den ud af køleskabet en halv time før servering. Pynt med brøndkarse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar