0,75 l koldt vand
15 g gær
2 tsk salt
250 g durummel
250 g grahamsmel
ca. 500 g hvedemel
Letmælk til at pensle med
Lidt havregryn til pynt
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt. Rør durummel og grahamsmel i dejen og tilsæt derefter hvedemelet lidt ad gangen (dejen skal være klæbrig). Dæk skålen med et fugtigt viskestykke eller plastfilm og sæt den i køleskabet i minimum 8 timer, gerne natten over.
Tag dejen ud af køleskabet, og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med 2 spiseskeer og lad dem hæve i 30 min. Pensl med mælk og drys med havregryn. Bag bollerne ved 200° i 18-20 min.
Mærk efter med en strikkepind, så længe der sidder dej på pinden, er bollerne ikke færdige.
Arbejdstid: 30 min til at lave dej + hævning natten over + ca 1 time dag 2 inkl. hævning og bagning
Ingen kommentarer:
Send en kommentar