10-12 stk.
100 g lys rørsukker
150 g brun farin
2 dl majsolie
2½ æg (små æg)
½ tsk allehånde
½ tsk stødt nellike
½ tsk revet muskatnød
200 g hvedemel
1 spsk kanel
3/4 tsk salt
1 1/3 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 spsk kakao
300 g fint revet gulerod (tynde gulerødder)
70 g grofthakkede valnødder
20 g grofthakkede hasselnødder
125 g Philidelphia flødeost naturel
50 g blødt smør
1-2 tsk vaniljesukker
Flormelis efter smag
Hak valnødder og hasselnødder groft. Bland rørsukker, brun farin og olie sammen og pisk det, til det er cremet. Pisk æggene i. Tilsæt allehånde, stødt nellike, revet muskatnød, hvedemel, kanel, salt, natron, bagepulver, kakao, valnødder og hasselnødder. Pisk det hele godt sammen med en håndmixer (piske kroge) ved lav hastighed.
Tilsæt gulerødder og vend det hele sammen med en grydeske.
Fordel dejen i 10 - 12 muffinsforme op til en halv centimeter fra kanten. Bag dem i en forvarmet ovn på den midterste rille ved 180° i ca. 25 - 30 min. Mærk efter med en strikkepind, så længe der sidder dej på pinden, er kagerne ikke færdige. Afkøl kagerne på en bagerist.
Frosting: Bland blødt smør og flødeost godt sammen. Tilsæt vaniljesukker og flormelis efter smag. Sæt det på køl. Når det er helt afkølet, smøres der et tykt lag på hver muffin.
Amerikanske muffinsforme (høje hvide) kan med fordel anvendes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar