onsdag den 25. december 2013

Porchetta

8-10 personer

2-3 kg svinebryst uden sværd og ben
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
1 lille bundt rosmarin
1 lille bundt timian
Salt og peber
Smør og olie til stegning

1 kg kartofler (små)
Et halvt kg gulerødder (tynde)
2 små løg
2 spsk Ketjap soja

Hak skalotteløg, hvidløg, rosmarin og timian fint og bland dem sammen. Læg svinebryst med indersiden opad og krydr med salt og peber. Fordel løg og urteblandingen jævnt over hele brystet. Rul brystet stramt sammen og bind den stramt sammen med kødsnor. Krydr med salt og peber, og sæt stegen i køleskab i nogle timer.

Brun det sammenrullede svinebryst på en pande ved høj varme med lidt olivenolie og lurpak smør. Den skal være mørke gylden. Straks efter skal stegen i ovnen på 150°, hvor den steges færdig (ca. 1 time). For at få det bedste resultat anbefales stegetermometer. Svinebrystet er færdigt, når midten er 58°.

Tag stegen ud af ovnen, læg den på et fad og dæk til med stanniol. Lad stegen hvile i ca. 20-30 minutter, før den serveres.

Kog kartoflerne i 15 minutter. Skær dem i brede skiver. Skær gulerødder på langs i omkring 3 mm skiver. Skær løg i tynde skiver. Kom grøntsagerne på panden brun dem gylden olivenolie og lurpak smør (halv af hver) og tilsæt salt, peber og soja. Lad det svitse i 2 minutter og vend grønsagerne efter behov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar